| 29.12.11 | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
abigail Pająk swojak
Liczba postów : 381 Join date : 25/09/2011 Age : 51 Skąd : Trzeci strych na lewo
| Temat: 29.12.11 Czw 29 Gru 2011, 16:25 | |
| Przepis na coś drożdżowego? Kupiłam za dużo drożdży, macie pomysł co upiec? Tylko, żeby zawsze wychodziło! Bo ja jakoś tak nie za bardzo z ciastami drożdżowymi... ... | |
|
| |
Ruda Pająk swojak
Liczba postów : 366 Join date : 24/09/2011 Age : 43 Skąd : ona jest ze snu a ubrana w codzienność
| Temat: Re: 29.12.11 Czw 29 Gru 2011, 17:32 | |
| Parówki w cieście drożdżowym
Składniki 0,5 kg mąki 1 szklanka mleka 5 dag drożdży 5 łyżek oleju
3 łyżki cukru szczypta soli 2 jajka
Mleko podgrzać i dodać drożdże, cukier i część mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Jak wyrośnie wsypać pozostałą mąkę dodać olej, sól, jajko roztrzepane za pomocą widelca. Ciasto dobrze wyrobić .Rozwałkować dość cienko i pokroić w paseczki ok 4 cm. Owinąć wcześniej obraną parówkę w spiralkę. .Tak przygotowane parówki układamy dość luźno na blaszce posmarowanej olejem. Pieczemy w 180 st. C ok 25 min na złoty kolor.
| |
|
| |
Ruda Pająk swojak
Liczba postów : 366 Join date : 24/09/2011 Age : 43 Skąd : ona jest ze snu a ubrana w codzienność
| Temat: Re: 29.12.11 Czw 29 Gru 2011, 17:35 | |
| Tylko że ja rozwałkowuję tak żeby było trochę grubsze(5-7 mm) bo bardziej mi smakuje jak jest więcej ciasta. Do tego czasami robię sos: Majonez , ketchup i tabasco lub ostra papryka Z tego samego ciasta robię też inne potrawy. Np. po rozwałkowaniu kroję w kwadraty, w środek wkładam grzybki podsmażone z cebulką,składam w trójkąty i zgniatam brzegi widelcem. | |
|
| |
Ruda Pająk swojak
Liczba postów : 366 Join date : 24/09/2011 Age : 43 Skąd : ona jest ze snu a ubrana w codzienność
| Temat: Re: 29.12.11 Czw 29 Gru 2011, 19:22 | |
| Raz na jakiś czas wchodzę na IoS żeby sprawdzić czy może coś się zmienia lub wraca do życia ale dzisiaj nie otworzyło mi już forum.Strona główna jest a forum już nie.Czy tylko ja tak mam? | |
|
| |
abigail Pająk swojak
Liczba postów : 381 Join date : 25/09/2011 Age : 51 Skąd : Trzeci strych na lewo
| Temat: Re: 29.12.11 Czw 29 Gru 2011, 20:28 | |
| Nie. Ja też tak mam... Chciałam ze dwa dni temu zobaczyć. A nie byłam z miesiąc lub dłużej. Forum nie działa... Dziękuję za przepis ... Na pewno spróbuję . | |
|
| |
Dziki Piotrek Pająk swojak
Liczba postów : 221 Join date : 27/09/2011 Skąd : Żywiec
| Temat: Re: 29.12.11 Pią 30 Gru 2011, 10:19 | |
| Faktycznie, nie ma strony forum IoS. Pewnie się konto skończyło a nikt nie płaci za kolejny rok. Abi, z drożdży to nie tylko wypieki | |
|
| |
Ruda Pająk swojak
Liczba postów : 366 Join date : 24/09/2011 Age : 43 Skąd : ona jest ze snu a ubrana w codzienność
| |
| |
abigail Pająk swojak
Liczba postów : 381 Join date : 25/09/2011 Age : 51 Skąd : Trzeci strych na lewo
| Temat: Re: 29.12.11 Pią 30 Gru 2011, 17:18 | |
| ale to sa do pieczenia nie winne/piwne etcetera...
| |
|
| |
Ruda Pająk swojak
Liczba postów : 366 Join date : 24/09/2011 Age : 43 Skąd : ona jest ze snu a ubrana w codzienność
| Temat: Re: 29.12.11 Pią 30 Gru 2011, 20:11 | |
| Z tych do pieczenia też można, taki biały trunek tylko ze świeżych nie z suchych | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: 29.12.11 | |
| |
|
| |
| 29.12.11 | |
|