Nika Pyłek kurzu
Liczba postów : 9 Join date : 01/10/2011 Age : 34 Skąd : Varsovia
| Temat: Na początek ; ) Czw 15 Gru 2011, 19:50 | |
| Wreszcie zebrałam się, żeby coś tu wrzucić. . .
Nie dziś
skąd mógłbyś wracać dziś gdy słońce kwietniowe na chmurnym niebie i gdy wiatr rozwiewa tęsknoty nadzieje i sny
ja wiem nie spojrzałbyś w stronę zachodu w stronę gdzie słońce jak co dzień ciężko zapada w mych oczach na dno
nie patrzysz wstecz nie oglądasz obrazów co malowane w przeddzień ucieczki nie znaczą dziś nic
a słodki zapach lilaku a ta dusząca mgła i stukot obcasów i wir na parkiecie i szelest sukienek i śpiew wymowny w swym współistnieniu w istnieniu
gdybyś wracał samotnie może słuchałbyś szumu fal może otwierałbyś oczy na wschodzące słońce kwietniowe i na przepływające sny albo zręcznie omijałbyś dręczące i niepokojące strzępy wspomnień urywki chwil
gdybyś był wszystkim co ma pewnie w ostatnich butach za twoim cieniem biegłaby ale nie dziś bo ten dzień ma nocny i barwny zapach i szminki czerwonej smak
gdy wracałeś poprzednio nie miała już złudzeń w labiryncie zagubiła swą nić
może gdyby dziś
słodki zapach lilaku dusząca mgła i stukot obcasów i wir na parkiecie i szelest sukienek i śpiew
może ale gdy dziś widzę twą twarz w mglistych snach nie promienieje słoneczną radością już nie
więc to tylko sny wiatr i wczorajszy cień
Niekoniecznie
Zamknij oczy zobaczysz więcej
i nie rzucaj we mnie krzykiem brakiem Jutro.
Jutro rzuci na kolana barwne pąki dawnych kwiatów... zatrze ślady.
Jutro przyniesie chłodny powiew morskiej bryzy... szum górskich potoków...
Jutro przywróci niepowtarzalne.
Jutro nie i s t n i e j e
| |
|
zuzia Pająk swojak
Liczba postów : 226 Join date : 27/09/2011 Age : 71 Skąd : Warszawa - Sieraków
| Temat: Re: Na początek ; ) Pią 16 Gru 2011, 13:56 | |
| Masz rację Nika, jedyne co naprawdę istnieje, to tu i teraz. Przeszłość jest zawsze kompilacją prawdy, naszych wyobrażeń i pobożnych życzeń. A przyszłość? No cóż, jest tylko marzeniem i nadzieją, że znów rano obudzimy się i spróbujemy dopasować świat do swoich pragnień W Twoich wierszach podoba mi się taki słoneczny rytm i jakby pulsowanie nadzieją. Tak to odbieram | |
|
Nika Pyłek kurzu
Liczba postów : 9 Join date : 01/10/2011 Age : 34 Skąd : Varsovia
| Temat: Re: Na początek ; ) Pią 16 Gru 2011, 17:50 | |
| Dziękuję, bardzo mi miło ; ) | |
|
abigail Pająk swojak
Liczba postów : 381 Join date : 25/09/2011 Age : 51 Skąd : Trzeci strych na lewo
| Temat: Re: Na początek ; ) Pią 16 Gru 2011, 18:03 | |
| Bardzo dziewczęce, a przy tym dojrzałe... . Z przyjemnością przeczytam więcej. | |
|
Sponsored content
| Temat: Re: Na początek ; ) | |
| |
|