| Góry :) | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
abigail Pająk swojak
Liczba postów : 381 Join date : 25/09/2011 Age : 51 Skąd : Trzeci strych na lewo
| Temat: Góry :) Pon 03 Paź 2011, 12:10 | |
| No więc zapraszam do fotorelacji z drugiej już wyprawy w Bieszczady: http://gory-abigail.blogspot.com/ . Było cudownie, a nawet jeszcze lepiej. Jedynie moje dziecię postanowiło pójść własnym tempem w związku z czym oddaliło się na moim zdaniem niebezpiecznie dużą odległość. Goniłam go przez następną godzinę, skacząc po skałkach i między ludźmi jak nie przymierzając (nie)dźwiedź jakiś , ale pod samą Tarnicą dogoniłam. Siła matczynej determinacji by uratować dziecko (16 lat) przed czyhającym (tylko chochlik wie gdzie) niebezpieczeństwem jest wielka . W każdym razie przeżyłam. Buty (nowe, to znaczy, prawie nowe, bo były już na mieście ze mną i na Błatniej, ale jednak tygodniowe raptem) spisały się jak trzeba i w ogóle! Polecam Bieszczady. Widoki z trasy: Wołosate, Przełęcz Bukowska, Rozsypaniec, Halicz, Tarnica, Wołosate chyba jeszcze ładniejsze niż z Połonin Wetlińskiej i Caryńskiej... No i kolory!!! Jeszcze nie pełnia barw ale pięknie!!! . Jedno zdiątko By abigail090 at 2011-10-03 | |
|
| |
Ruda Pająk swojak
Liczba postów : 366 Join date : 24/09/2011 Age : 43 Skąd : ona jest ze snu a ubrana w codzienność
| Temat: Re: Góry :) Pon 03 Paź 2011, 13:50 | |
| Piękne zdjęcie.tez chętnie poszalałbym tam z aparatem | |
|
| |
Nika Pyłek kurzu
Liczba postów : 9 Join date : 01/10/2011 Age : 34 Skąd : Varsovia
| Temat: Re: Góry :) Pon 03 Paź 2011, 18:00 | |
| No proszę, wchodzę zobaczyć "co tam w konwersacjach, może się zainteresuję, może nie. . . ", a tu góry kocham, kocham najbardziej na świecie : D ostatnio byłam znowu w Tatrach, wróciłam z licznymi kontuzjami po upadku na bardzo prostej drodze, szczęśliwa jak nigdy. piękne zdjęcie, mam w niedalekich planach wyjazd w Bieszczady, mam nadzieję, że wypali ; ) | |
|
| |
abigail Pająk swojak
Liczba postów : 381 Join date : 25/09/2011 Age : 51 Skąd : Trzeci strych na lewo
| Temat: Re: Góry :) Pon 03 Paź 2011, 18:04 | |
| Ruda - to trzeba się wziąć i działać . Kolory już są ... Nika - ja w Bieszczady powrót dopiero wiosną może, ale Beskidy też piękne. Po Tatrach jeszcze nie dreptałam... . | |
|
| |
Nika Pyłek kurzu
Liczba postów : 9 Join date : 01/10/2011 Age : 34 Skąd : Varsovia
| Temat: Re: Góry :) Pon 03 Paź 2011, 18:28 | |
| w takim razie polecam bardzo, bardzo : D Tatry są w tej chwili moimi ukochanymi górami. | |
|
| |
Medart Ćma nocna
Liczba postów : 121 Join date : 27/09/2011 Age : 51 Skąd : z przestrzeni między słowami...
| Temat: Re: Góry :) Pon 10 Paź 2011, 08:44 | |
| Gratulacje Abi. Po raz kolejny serwujesz nam obrazki ze wspaniałej górskiej wycieczki. No teraz to już jestem pewien że na dobre zaraziłaś się tematem. Ja już po zjeździe z moich ukochanych Sudetów. To był mój trzeci wyskok w Góry Stołowe, ale pierwszy jesienią. Wrażenia- trudne do opisania. Ciężko, oj ciężko było wracać... Jak tylko uporządkuje zdjęcia to zaraz wrzucę. | |
|
| |
abigail Pająk swojak
| Temat: Re: Góry :) Pon 10 Paź 2011, 14:13 | |
| No to czekam ... Wczoraj w górach nie byłam i jakaś ta niedziela dziwna ... | |
|
| |
KondzX Skrawek sukna
Liczba postów : 26 Join date : 12/10/2011 Age : 30
| Temat: Re: Góry :) Sro 12 Paź 2011, 16:53 | |
| Pięęęękne zdjęcia! )) A ja najbardziej kocham moje Beskidy i Bieszczady oczywiście! Tylko, że jakoś bardzo rzadko bywam w górach, pewnie przez to "żem młody jeszcze", a towarzystwo też musi chcieć. | |
|
| |
zuzia Pająk swojak
Liczba postów : 226 Join date : 27/09/2011 Age : 71 Skąd : Warszawa - Sieraków
| Temat: Re: Góry :) Sro 12 Paź 2011, 21:01 | |
| Jakie to szczęście, że w Sierakowie najwyższa górka ma coś koło 100 metrów. Wyższa by mnie wykończyła Nawet Zakopane mam zamiar zwiedzać tylko z deptaka | |
|
| |
Dziki Piotrek Pająk swojak
Liczba postów : 221 Join date : 27/09/2011 Skąd : Żywiec
| Temat: Re: Góry :) Wto 18 Paź 2011, 13:29 | |
| Medart, co z Twoimi zdjęciami ze Stołowych? | |
|
| |
Medart Ćma nocna
Liczba postów : 121 Join date : 27/09/2011 Age : 51 Skąd : z przestrzeni między słowami...
| Temat: Re: Góry :) Wto 18 Paź 2011, 13:54 | |
| - Dziki Piotrek napisał:
- Medart, co z Twoimi zdjęciami ze Stołowych?
Jeszcze trochę cierpliwości, proszę. Będą na pewno. | |
|
| |
| Temat: Re: Góry :) Sro 19 Paź 2011, 18:57 | |
| W takim razie czekam | |
|
| |
Medart Ćma nocna
| Temat: Re: Góry :) Wto 25 Paź 2011, 17:41 | |
| Tak więc Góry Stołowe. Po równo dziesięciu latach rzuciło mnie ponownie w to wyjątkowe pasmo moich ukochanych gór. Jednak tym razem postanowiliśmy temat przebadać bardziej wnikliwie. Poprzednio sprawa kręciła się raczej tylko wokół "przerobienia" Szczelińca, Błędnych Skał i częściowo Skalnych Grzybów. Teraz jednak w obrębie naszych zainteresowań znalazły się inne miejsca, na które ostrzyłem sobie ząbki od dawna. Dla mojej Izy była to dziewicza wyprawa. W Górach Stołowych nie była bowiem nigdy. Ale już niedługo po przyjeździe zapytała mnie "to kiedy tam wracamy?". Tak, miałeś racje Piotrek. Jest w tym paśmie coś wyjątkowego i absolutnie niepowtarzalnego. Poczułem to po raz kolejny i tym razem chyba dużo pełniej niż dotychczas. I choć w Sudetach moim numerem jeden pozostają jak na razie wciąż Karkonosze, to jednak absolutnie chwyciła mnie niepowtarzalna magia tych gór, która myślę prędko (a może już wcale) nie puści. Dla przypomnienia podam tylko jeszcze trasy naszych wędrówek. Wiem że dla kogoś kto nie siedzi w temacie będzie to trochę "czarna magia", ale może też w pewien sposób w połączeniu z fotorelacją, swoiste zachęcenie do przeżycia przygody w tych wyjątkowych miejscach (co Ty na to Abi? ) Zaś dla kogoś takiego jak Piotr, będzie to niewątpliwie trącenie struny nostalgii i być może mały impuls do "powtórki z rozrywki" Dzień pierwszy:Karłów- Szczeliniec Wielki- Pasterka- Ścianki-Karłów. Dzień drugi:Karłów-Fort Karola- Białe Skały- Urwisko Batorowskie- Batorów- Batorówek- Skalne Grzyby- Słoneczne Skały- Radkowskie Skały- Droga nad Urwiskiem- Pusta Ścieżka- Karłów. Dzień trzeci:Karłów- Lisi Grzbiet- Skalniak- Błędne Skały- Ostra Góra- Droga graniczna pod gorą Piekło- Pasterka- Karłów. Dzień czwarty:Karłów- Praski Trakt- Batorówek- Niebieski szlak (do Ponurego Rogu)- Praski Trakt- Batorówek- Krzywa Droga- Zółty szlak (Wielkie Torfowisko Batorowskie)- Niebieski szlak (Skały Puchacza, Kopa Śmierci, Narożnik)- Karłów. Dzień piąty:Karłów- Szczeliniec Wielki- Pasterka- Karłów. Dzień szósty:Karłów- Pasterka- Machovsky kriz- U zabiteho- Broumovske Steny (Sovi hradek, Kazatelna, Machovanda)- Panuv kriz- Bozanovsky Spicak- Zeleny hajek- Koruna- Panuv kriz- Machovsky kriz- Pasterka- Karłów. Galeria: https://picasaweb.google.com/113346510614116187527/GoryStoOwe?authkey=Gv1sRgCMj_vJ-7-6mnbg | |
|
| |
abigail Pająk swojak
| Temat: Re: Góry :) Wto 25 Paź 2011, 18:53 | |
| Fantastyczne zdjęcia i świetna wycieczka ! | |
|
| |
| Temat: Re: Góry :) Sob 12 Lis 2011, 22:48 | |
| Ukrywał nie będę, że struna zadrgała tym bardziej, że w tym roku nie byłem. Ale w przyszłym już będę i też Ci zagram na strunie Trasy mi znane, piękne i co tu mówić...Stołowe zawsze są wspaniałe. O każdej porze roku i przy każdej pogodzie swój nie określony, tajemniczy nastrój mają. | |
|
| |
Medart Ćma nocna
| Temat: Re: Góry :) Pon 06 Lut 2012, 14:36 | |
| | |
|
| |
| Temat: Re: Góry :) Pon 06 Lut 2012, 18:21 | |
| I co znaczą mrozy przy takich okolicznościach natury PKP | |
|
| |
Ruda Pająk swojak
Liczba postów : 366 Join date : 24/09/2011 Age : 43 Skąd : ona jest ze snu a ubrana w codzienność
| Temat: Re: Góry :) Wto 07 Lut 2012, 08:26 | |
| Piękne. Jak ja bym chciała kiedyś wybrać się w góry | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Góry :) | |
| |
|
| |
| Góry :) | |
|